Om John/kontakt

John Persson / 0739-825595 / john@artstory.se / formajohn@yahoo.se / Backvindeln 126 / 129 42 Hägersten

Verksamhet Grafisk formgivning – Böcker
Jag erbjuder bokförlag bokomslagsformgivning på uppdrag – grafisk formgivning, illustration och fotokompetens. Arbetar med alla typer av böcker och omslag – inbundna, mjukband, kartonnage, pocket,  ljudböcker och e-böcker. Jag förmedlar originalet till bokförlaget eller till tryckeriet och kan ha ansvar för tryckerikontakten. Jag har en nyskapande, kreativ och mycket kompetent idébaserad verksamhet – behärskar många tekniker och uttryckssätt och äger en stor bredd inom området.

Lärare på Södertörns högskola
Sen hösten 2008 arbetar jag som lärare på Södertörns högskola och undervisar i grafisk design, e-böcker och designprojekt. Mina undervisningsområden är layout, typografi, bild, illustration och e-böcker och designkoncept. Jag ansvarar för såväl hela kursupplägg som att undervisa på vissa specifika moment på kurser. Är speciellt kunnig i Adobes Creative Suite.

Om John
Sedan 2001 arbetar jag som grafisk formgivare med inriktning på bokomslag och jobbar med många av de större förlagen i Sverige. Jag har gjort några hundra omslag inom de flesta genrer: fackböcker, romaner, biografier, kursböcker, forskning mm. Jag formger även inlagor på böcker.

Förutom grafisk formgivare fotar och illustrerar jag, och jag använder ofta egna foton och illustrationer i mina omslag. Att ha förståelse för kommunikationsprocessen mellan förläggare, redaktör, tryckeri och formgivare är mycket viktigt för att man ska nå fram till ett önskvärt bokomslag. Mina år på bokförlag som designansvarig och förlagsassistent har gett mig en bra kunskap i hur bokproduktion fungerar, jag har till exempel ofta direktkontakt med tryckeri och jag kan leverera genomarbetade förslag inom korta tidsramar. Jag har även formgett annat grafiskt material som foldrar, Webblösningar, logotyper, affischer, visitkort mm.

Jag är en noggrann, flexibel och pålitlig formgivare som alltid levererar innan deadline – några mina styrkor som formgivare. Min höga kännedom om bokbranschen underlättar. Jag har också fått mycket fin respons på mitt idétänkande och min kreativa bredd.

Text står mig mycket nära. Min debutroman Tomma fotsteg blev utgiven 2007.

TF.omslag.nytt.4portratt